HABERLER

Daikin'in Sakura Kadın Teknisyenleri Tabuları Yıkıyor

Daikin'in Sakura Kadın Teknisyenleri Tabuları Yıkıyor

Daikin, bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü iklimlendirme sektöründe tabuları yıkan kadın bayileri, teknisyenleri ve çalışanları ile birlikte kutladı. Sakura Kadın Teknisyenler Programı’nı tamamlayarak iş başı yapan teknisyenlerini sektör ile tanıştıran Daikin, ‘erkek egemen’ olarak bilinen iklimlendirmede kadın istihdamını desteklemeye devam edeceğini açıkladı.

Kadın istihdamını ve fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla başlatılan Sakura Kadın Teknisyenler Programı’nın ilk katılımcıları iş başı yaparken, Daikin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü ‘erkek egemen’ bir sektör olarak bilinen iklimlendirmenin öncü kadınları ile birlikte kutladı. Bu anlamlı günde Sakura Teknisyenler Programı’nın lansmanını yapan Daikin, kadınları iklimlendirme sektörüne kazandıran programlarına devam edeceğini duyurdu.


8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Daikin’in Levent’te bulunan deneyimleme merkezi fuha İstanbul’da düzenlenen lansman, kadın teknisyenlerin yanı sıra kadın bayiler ve çalışanların katılımı ile gerçekleşti. Katılımcılar gibi tüm konuşmacıların da kadınlardan oluştuğu etkinlikte, yürütülen faaliyetler hakkında bilgi veren Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, şunları söyledi: “Bu yıl 8 Mart’ı aramıza yeni katılan Sakura Teknisyenlerimiz ile kutlamaktan dolayı ayrı bir gurur duyuyoruz. Kadınların mesleki gelişimlerine katkıda bulunarak iş gücüne katılmalarını desteklemek amacıyla yürüttüğümüz programların sonuçlarını almaya başladık. Kurum felsefemizde yer aldığı gibi içinde yaşadığımız topluma değer katan ve çalışanlarına fırsat eşitliği sunan bir şirket olarak, kadınlarımızı desteklemek, onları ekonomiye ve sektörümüze kazandırmak bizim için çok önemli.”